Hittech Bihca gaat uitbreiden en verbouwen

Hittech Bihca is leverancier van hoogwaardige precisieonderdelen en speciale, hoogwaardige materialen. Al 40 jaar zijn ze gevestigd in Winterswijk. Begin jaren '70 was het hightech bedrijf erop gericht om onderdelen te maken voor het voormalige FICO (nu Besi) in Duiven. Maar snel daarna werd Bihca leverancier voor het grote ASML. Ook nu zijn ze nog steeds een zogenaamde 1-tier-supplier voor ASML.

De onderdelen die Bihca maakt zijn altijd zeer nauwkeurig en worden bovendien vervaardigd uit hoogwaardige, maar moeilijk te verwerken materialen. Ook worden de onderdelen steeds groter. Zo'n tien jaar geleden was het grootste product dat Bihca maakte 60 bij 60 bij 7,6 centimeter. Inmiddels is dat 90 bij 70 bij 12 centimeter. Voor dit laatste product wordt een blok van maar liefst 350 kilo hoogwaardig titanium omgetoverd tot een eindproduct van ongeveer 30 kilo. Freesmachines van een meter groot helpen daar een handje bij. Behalve deze freesmachines, werken de collega's van Bihca ook met draadvonkmachines en laserlasmachines. Er zijn zelfs vier cleanrooms waar producten helemaal stofvrij kunnen worden geassembleerd. 

Hittech Bihca groeit. Vooral de laatste jaren gaat dat snel. Er werken inmiddels zo'n 140 mensen van 14 verschillende nationaliteiten. Alleen al in de afgelopen twee jaar kwamen er 30 collega's bij. In 2019 werd er al 1000m2 bij aan het pand gebouwd. Op donderdag 5 september zal burgemeester Joris Bengevoord de eerste schop in de grond steken voor de aankomende verbouwing, waarbij er nog eens 1500m2 aan én op het pand zal komen. Eind 2025 zal de verbouwing klaar zijn. 

Blijft het daarbij? Waarschijnlijk niet. De vraag naar chips blijft toenemen. Dat komt bijvoorbeeld door ontwikkelingen op het gebied van AI, IoT en quantum computers. De uitbreiding is dan ook noodzakelijk. Fijn dat Bihca de ruimte heeft om de groei in Winterswijk te realiseren, zodat we trots kunnen blijven op zo'n bijzonder bedrijf in onze gemeente. 

Met zoveel mooie toekomstplannen, zijn er ook toekomstige collega's nodig. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij Hittech Bihca? Neem dan een kijkje op www.werkenbijbihca.nl.